Investeringsstrateg med fokus på makroekonomi och räntemarknad

 


Brinner du för de finansiella marknaderna och har en bakgrund som makroekonom, ränteanalytiker eller förvaltare? Utmanas du av stort eget ansvar och är en stark kommunikatör?

Söderberg & Partners söker en investeringsstrateg med globalt fokus på makroekonomi och utvecklingen på ränte- och valutamarknaderna till avdelningen Marknads- och aktieanalys. Analysenheten ansvarar för koncernens syn på tillgångsklasser, regionbedömningar och den enskilda aktieanalysen. Tjänsten är en heltidsanställning och är placerad på vårt huvudkontor i centrala Stockholm.

Söderberg & Partners expanderar snabbt och verkar inom ett stort antal områden, vilket innebär att arbetet är omväxlande och ger bra utvecklingsmöjligheter. Du kommer att ingå i ett team på fyra personer inom affärsområdet Securities. 

Arbetsuppgifter
I rollen som investeringsstrateg förväntas du ha ett huvudansvar för den löpande kommunikationen kring makroekonomiska händelser och vara delansvarig i vår marknadssyn som presenteras i olika typer av analyser. Du fokuserar framförallt på räntemarknaden, men kan bistå i övrigt arbete med exempelvis investeringsförslag även på andra tillgångsklasser. Du ger stöd till både den rådgivande och diskretionära förvaltningen och agerar som specialist i kundträffar.

Kvalifikationer
Då vi är ett litet team krävs ett stort ansvarstagande, eget driv och strukturerat arbetssätt. Du är en stark kommunikatör både muntligt och skriftligt samt har hög servicekänsla. Eftersom våra kunder sträcker sig från privatkunder till större institutioner har du en god förmåga att presentera analysresultat på ett pedagogiskt sätt. Vi räknar med att du har en relevant akademisk examen och kunskaper i system som krävs för att utföra ditt arbete på bästa sätt.

Placering: Regeringsgatan 45, Stockholm
Tillträde: Snarast, efter överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2017-08-11
Kontaktperson: Matthias Gietzelt, 076-149 50 34

Vi har redan tagit beslut om annonsering samt rekryteringsprocess för denna tjänst och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med försäljare av annonsplatser och rekryteringsfirmor.

HR-avdelningen
Söderberg & Partners

Telefon Rekrytering
08-451 50 54

Telefon HR
08-451 50 50

Söderberg & Partners Twitter

Söderberg & Partners facebook

 

 
break